sabato 7 gennaio 2012

George's Restaurant - Grand Hotel Parker's (Napoli - Chiaia)

Qualche tempo fa sono stata in un luogo davvero magico: il Grand Hotel Parker's. Un hotel splendido, dalla cui terrazza si può ammirare un panorama stupendo. Il panorama di una città bellissima: Napoli! 

Time ago I went in a very magic place: the Grand Hotel Parker's. A beautiful hotel. You can admire a marvelous view from its terrace. The view of a magic city: Naples. 


Che vista stupenda. 
Il George's Restaurant si trova proprio all'ultimo piano di questo lussuosissimo Hotel. Grazie ad un'offerta speciale su Internet ho potuto gustare una cena prelibata e raffinata. La cordialità e le attenzioni dei camerieri mi hanno fatto sentire come una principessa. E ho mangiato davvero bene! 
Ci hanno subito accolti con un calice di Prosecco. Immaginate la scena. Io seduta al tavolino, affianco alla balaustra del balconcino che affacciava sullo splendido panorama che vi ho mostrato, con un bicchiere di prosecco in mano e la persona che amo di fronte a me. Che bel momento.

What a wonderful view!
George's restaurant is located at the top floor of this luxurious hotel. I found a special offer on Internet and I could eat a sophisticated dinner. Waiters were very attentive to me that I feel like a princess.
They welcomed us with a glass of Prosecco. You can imagine the scene. I was at the table, a beautiful neapolitan view around me, a glass of wine and the person I love in front of me. Beautiful memory...   

Io ho ordinato "Insalatina di seppioline, sedano e noci, acquarello al nero".

I started with a sepia salad.


Questa insalatina mi rimarrà nel cuore, credetemi. Così semplice eppure così gustosa. Seppioline grigliate, tagliate finemente, condite con un po' di limone. Leggera, fresca, buonissima. Il piatto più buono che ho mangiato! 
Poi ho assaggiato:
    "Petali di manzo con misticanza e olio al rosmarino". Buoni!
     "Schiaffoni gamberi e zucchine". Non erano male, però non mi hanno soddisfatto.
     "Millerighe di Gragnano con provola e trifola di verdure". Un primo piatto davvero ottimo! Ricco di gusto.
     "Braciolina di pesce spada al pane saporito". Saporita. :-)
     "Filetto di maialino alle erbette". Carne tenera e sugosa. 

This salad is still into my heart. It is so simple, but so tasty. Grilled sepia, cutted into thin stripes, dressed with some lemon juice. Light, fresh, good! The best part of this dinner!
Then I could taste:
   Beef petals dressed rosemary olive oil. Good!
   Schiaffoni (a kind of pasta) with shrimps and zucchini. Good, but they didn't satisfyme a lot.
   Millerighe di Gragnano (another kind of pasta)with provola cheese and vegetables. A  very good main course! Very savoury.
   Crusted swordfish. Tasty.
   Pork with herbs. Tender and juicy.
   

E, dulcis in fundo, "Gelato di mozzarella con confettura di pomodori acerbi". Che detto così sembra un azzardo solo provarci, ma alla fine, pur essendo buonissimo è un normalissimo gelato al fiordilatte. Fresco, cremoso, intenso. La parte più interessante, però, è la confettura di pomodori secchi, che a me ha ricordato un sapore della mia infanzia, ma ancora non ho capito quale! Ciò che proprio non ho capito è perchè mai ci hanno servito il gelato con le forchettine. Forse fa più chic? 

Dulcis in fundo, I ate Mozzarella Ice Cream with unripe tomato preserve. It seems a very strange thing to eat. But it's a ice cream that tastes as milk. It is creamy, rich, very good. The most interesting part is the combination with the preserve that is very sweet and reminds me a childhood memory. I don't know what. :-) I didn't understand one thing: why did they give us a fork? Is it more chic?



   
Ad ogni modo, se potete non perdetevi la cena al George's Restaurant. Il cibo merita, il panorama merita e poi il Grand Hotel Parker's è davvero un gioiello nel cuore di Napoli. 

So, if you can, you have to try a dinner at George's Restaurant. The food is good, the view is beautiful and Grand Hotel's Parker is a jewel in Naples.

George's Restaurant - Grand Hotel Parker's
Corso Vittorio Emanuele 135
80121 Napoli - Italy
Tel. : +39 081 7612474
Email: info@grandhotelparkers.it

4 commenti:

Coleen ha detto...

What a nice experience, Donatella. And I like that you show pix with your blog post. Would love to see that Naples scene in daytime too, it was beautiful. Haven't been to Naples.
I"m following you now. Hope you'll come and follow on my blog too: www.vintageterrace2.blogspot.com

Blessings, Coleen in Ukraine
from s-b

dodibus ha detto...

Thank you very much, I follow you too. :-)

epershands ha detto...

Naples looks so pretty at night - I love the lights. I, too, would love to visit there someday.

And the mozzarella ice cream is something I think I would love. I can feel the cheese and tomato in my mouth. Yum.

mag
check out my blog #8 // swapbot

dodibus ha detto...

In Italy we have a kind of mozzarella icecream that is called "Fiordilatte". It is fresh and milky. Very good!